Golf tillåtet för Friskvårdsbidrag!

21 FEB 2018 10:38
I januari togs äntligen ett beslut om att även golf ska vara godkänt för friskvårdsbidrag från den 1 januari 2018. Vad är det då som gäller?
  • Skapad: 21 FEB 2018 10:38

Godkända friskvårdsaktiviteter inom golf:

• Spelavgift (årlig avgift för golfspel, exklusive medlemsavgift)
  • Greenfeeavgifter (under 1000 kr per tillfälle)
  • Egen träning på drivingrange tex rangekort för bollar
  • Golfträning, tex nybörjarkurser, golfkurser och golflektioner (under 1000 kr per tillfälle)
  • Års- eller säsongskort för korthålsbana, träningsanläggning eller träningsområde
  • Spela footgolf på en footgolfbana (motsvarar greenfeeavgift)

Det är arbetsgivaren som beslutar om de godkänner golf som friskvårdsförmån. Maximalt skattefritt belopp är 5000 kr per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet.

Vad innebär detta på Älmhults GK?

Vår årsavgift består av medlemsavgift + spelavgift. Medlemsavgiften är för seniorer 500 kr/år vilket innebär att resterande belopp på din årsavgift är godkänt för friskvårdsavdrag. Om du önskar utnyttja bidraget är det lättast att du kontaktar kansliet så får du ett specificerat kvitto på din spelavgift. Detta beror på att det tydligt måste framgå att det är en spelavgift.

Nybörjarkurser, lektioner, greenfee etc går också bra.

Träning på rangen, rangekort kan köpas på kansliet så du får ett kvitto på köpet.

Det enda du behöver är att be om specificerat kvitto, som tydligt visar vad det gäller för avgift, och ta med till din arbetsgivare för att dra friskvårdsbidraget.

Eftersom detta är helt nytt för oss inom golfen jobbar vi vidare med hur vi löser det praktiskt med olika arbetsgivare, men i nuläget är det detta som gäller.

Skribent: Lene Svensson

Banan är öppen för spel. Vid ev frost gäller vintergreener.

Drivingrangen är stängd liksom omklädningsrummen i klubbhuset. Vissa hål får en sk ”vintertee” för att spara
ordinarie tee inför nästa säsong. Så länge det är frostfritt tillåter vi spel
på sommargreener.

Hotellpaket