Lokala regler

LOKALA REGLER ÅR 2019 FÖR ÄLMHULTS GK.

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3 samt följande Lokala regler och klubbens Tävlingsvillkor:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan i klubbhuset liksom kompletterande Lokala regler och Tävlingsvillkor vid tävlingar på klubben. Lokala Regler anslås även på klubbens hemsida. Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt  (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

1. Pliktområden (Regel 17)

1. Det röda pliktområdet vänster på hål 10 sida är oändligt.

2. De röda pliktområdena både höger och vänster på hål 11 är oändliga.

3. Första röda pliktområdet vänster på hål 12 är oändligt.

4. De röda pliktområdena både höger och vänster på hål 14 är oändliga.

5. Det röda pliktområdet vänster på hål 15 är oändligt.

2. Speciella eller tvingande lättnadsförfaranden

a) Riktpinnen på hål 1, Civilförsvarets brunnsanläggningar eller Telefonledning hål 15.

1. Om det är känt eller så gott som säkert att en boll träffade riktpinnen på hål 1 eller civilförsvarets brunns- anläggningar på hål 9 räknas inte slaget. Spelaren måste spela en boll utan plikt från där det föregående slaget slogs.

2. Om det känt eller så gott som säkert att en boll träffade en telefonledning, stolpe eller stag under spel av hål 15 räknas inte slaget. Spelaren måste spela en boll utan plikt från där det föregående slaget slogs.

3. Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska föremål

a) Mark under arbete

1. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som mark under arbete.

2. Områden definierat av blå pinnar med grön topp är en spelförbudszon som ska behandlas sommark under arbete. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt regel 16.1f.

3. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.

4. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden.

5. Myrstackar på banan är, enligt spelarens val, lösa naturföremålsom får tas bort enligt regel 15.1 eller mark under arbete från vilket lättnad utan plikt är tillåten enligt regel 16.1.

6. Jordfasta stenar och berg i dagen på den finklippta delen av spelfältet, samt blåmarkerade stenar på hela banan.

b) Oflyttbara tillverkade föremål

1. Alla avståndsmarkeringar på banan i form av pinnar eller plattor, lättnad utan plikt enligt Regel 16.1.

2. Orange fairwayvippa som utmärker Tee för 100-banan.

c) Organiska delar av banan

1. Alla stengärdsgårdar  är organisk del av banan. Lösa stenar får inte tas bort.

2019-02-16

REGEL & HANDICAPKOMMITTÉN

Uppdaterad: 16 MAJ 2018 11:44 Skribent: Lars Almlöf

Banan är öppen för spel.